Screenprotectors bieden het beste van twee werelden: het design van je telefoon blijft optimaal en toch is het scherm beschermd tegen beschadigingen. Screenprotectors zijn er van een paar euro tot tientallen euro’s. Hieronder drie populaire varianten voor de iPhone.

Merkloze protectors

Voor  een paar euro heb je al een protector, of soms zelfs meerdere. De kwaliteit wisselt, getuige de wisselende ervaringen die reviewers schrijven. Maar voor die paar euro is het de gok wellicht waard.

Belkin Tempered Glass screenprotector

Deze screenprotector van Belkin is drie keer sterker dan plastic en sterker dan gewoon glas, aldus de fabrikant. Zonder in te leveren op helderheid en gevoel, bescherm je hiermee dus je phone. Geschikt voor iPhone 6, iPhone 7 en iPhone 8.

Belkin ScreenForce InvisiGlass

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we hier te maken met een absoluut topmodel van Belkin. De fabrikant doet in ieder geval z’n best om zoveel mogelijk termen naar de koper te slingeren om deze protector voor iPhone X en XS aan te prijzen. De protector is ontwikkeld met kennis en expertise van Corning Inc, een specialist op glasgebied. De protector biedt volgens Belkin: de allerbeste bescherming tegen krassen en andere beschadigingen. Uit grondige testen is gebleken dat het bestand is tegen scherpe materialen als sleutels en munten, en tegen schade die kan ontstaan door vallen of stoten. Het vormt een perfecte buffer tussen het scherm van uw telefoon en de buitenwereld.